Γράφει:

ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές αγνοούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ότι συντελείται σε βάρος τής υγείας τους μια τεράστιας έκτασης «ληστεία», η οποία έχει σε ορισμένες περιπτώσεις και «δολοφονικές» προεκτάσεις, τουλάχιστον με βάση το τελευταίο πόρισμα τής επιστημονικής επιτροπής τής Ε.Ε., τής SCENIHR, η οποία συμπεραίνει ότι οι λάμπες φθορισμού – σωληνωτές και οι «οικονομικοί» νέας τεχνολογίας θα πλήξουν περισσότερο εκείνους που βρίσκονται σε σχολεία και γραφεία, καθώς το φως αυτών των λαμπτήρων βρίσκεται αναμμένο πολλές ώρες από πάνω τους.

Τα προβλήματα υγείας, από απλές δερματικές βλάβες, ψυχολογικές διαταραχές έως καρκίνο, είναι ευρήματα που αναφέρονται σε πλήθος επιστημονικών εργασιών που σχετίζονται με ζητήματα φωτισμού. Το πρόβλημα κορυφώνεται επειδή στις αίθουσες διδασκαλίας έχει φτάσει στο μάξιμουμ η διείσδυση ανόητης (επειδή είναι επικίνδυνη για την υγεία) ηλεκτρονικής τεχνολογίας και άλλων τοξικών υλικών, μετατρέποντας τους χώρους μάθησης σε περιοχές όχι μόνο τοξικών αναθυμιάσεων από πληθώρα συσκευών και άλλων υλικών,123 αλλά μάλλον σε χαβούζες – ποικίλων τοξικών υλικών και και οπωσδήποτε βλαβερών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών και «δολοφονικών» φασμάτων φωτός.

Το κρίσιμο γεγονός που παραβλέπεται από τους λεγόμενους «ειδικούς», είναι πώς όταν αναφερόμαστε σε χημική τοξική ρύπανση λαμβάνουμε υπόψη μας το σύνολο των ρυπαντών. Στην περίπτωση τής ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης εξετάζεται μεμονωμένα η ισχύς τής «τάδε» ακτινοβολίας, από μία μόνο πηγή, η οποία δηλώνεται ότι είναι είναι ασφαλής.

Αρχικά, πρέπει να υπογραμμισθεί ότι σίγουρα δεν είναι ασφαλής! Ωστόσο παραβλέποντας ψευδή συμπεράσματα που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα τής βιομηχανίας και του στρατιωτικού κατεστημένου, ας δεχτούμε αυτό τον ισχυρισμό. Αυτό που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, είναι να ελεγχθεί το σύνολο των ποικίλων ακτινοβολιών που πλήττουν κάθε χώρο, όπως συμβαίνει στην ΙΡΛΑΝΔΙΑ. Η απουσία ελέγχου είναι αναγκαία επειδή δεν συμφέρει να αποκαλυφθεί η άκρως επικίνδυνη «ηλεκτρομαγνητική «σούπα» μέσα στην οποία κολυμπάνε εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι, αλλά και όλοι εμείς, σαν πειραματόζωα.

Αν ελέγξουμε μια συγκεκριμένη αίθουσα διδασκαλίας θα δούμε ότι τη διαπερνούν ποικίλες ακτινοβολίες. Συγκεκριμένα:

1 «Τα άρρωστα κτίρια» «Έθνος» , 21.7.2006. – http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11555

2«Η ποιότητα αέρα στα σχολεία» – Focus 7.7.2003. http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=26477

3 http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/cm/555/555356/555356el.pdf

————————————————-

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF.

H ληστεία τής υγείας σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών από τους λαμπτήρες «οικονομίας»