Εξελίσσεται μια απίστευτη παραπληροφόρηση σε βάρος των καταναλωτών με αυτά τα «αγγελουδάκια» που φέρουν πάναγνα πράσινα φτερά με την ονομασία λαμπτήρες «οικονομίας». Για χάρη τους δεν τηρείται καμία επιταγή τού νομοθετικού πλαισίου διάθεσής τους, ενώ αποτελούν στην πραγματικότητα επικίνδυνο προϊόν, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το περιβάλλον, το οποίο μάλιστα υποχρεούνται να καταναλώσουν με βάση φασιστική οδηγία τής Κομισιόν.

γκρινπις

 

Οι καταναλωτές μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο παραμένοντας ανενημέρωτοι για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν τη χρήση, την πιθανή θραύση και την υποτιθέμενη ανακύκλωση, τις επικίνδυνες ακτινοβολίες που εκπέμπουν, την άκρως επικίνδυνη για τη λειτουργία μύριων βιολογικών ρυθμών συχνότητα μπλε φωτός που εκπέμπουν, τις ποικίλες βλαβες από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες, αλλά και για τις άλλες  επικίνδυνες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που σαρώνουν το περιβάλλον όπου ανάβουν, γεγονότα για τα οποία η Greenpeace δείχνει επικίνδυνη και πλήρη άγνοια.

Την ίδια στιγμή καμία οργάνωση προστασίας των καταναλωτών δεν ζητά – όπως θα έπρεπε να κάνει υποχρεωμένη εκ τού καταστατικού λειτουργίας της – να τηρηθεί το προεδρικό διάταγμα, που πολύ απλά ορίζει για αυτά τα τοξικά φώτα, ότι οι διακινητές και παραγωγοί οφείλουν να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις δυσμενείς επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον επικίνδυνων ουσιών, μέσω των οδηγιών χρήσης ή στο σημείο πώλησης.

Το υφιστάμενο σκοτάδι ενημέρωσης (κόντρα στο νόμο) δεν είναι τυχαίο. Αποτελεί μέρος τής συστηματικής διαφημιστικής καμπάνιας, που προστατεύει τους λαμπτήρες «οικονομίας», ώστε να γίνουν μέρος των καταναλωτικών συνηθειών μας, (όπως περίπου και η συνήθεια τού καπνίσματος), για να είναι στη συνέχεια δύσκολη η αφαίρεσή τους.

Το σχετικό θέμα παρουσιάζεται με βελτιώσεις και κρίσιμες διευκρινίσεις, επειδή μερικά από αυτά τα πρασινόφτερα αγγελουδάκια αποκαλύφθηκε παλαιότερα (από την ίδια την Γκρινπίς, η οποία τους προωθεί σήμερα…) ότι ήταν βουτηγμένα ακόμα και στη ραδιενέργεια. Διαβάστε αυτά που αναφέρει η έρευνα τού πρώην επικεφαλής τής Γκριπνίς στο Αμβούργο Δρα Κλάους Στέινεκ, για να πληροφορηθείτε μια ακόμα σκοτεινή πλευρά αυτού τού κρίσιμου ζητήματος.

Κατεβάστε το θέμα από εδώ: → Η πλήρης άγνοια τής Greenpeace για τις πράσινες λάμπες