Ετικέτες

, , , ,

Γράφει:

Ο Χρήστος Μουσουλιώτης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:

Λάμπες «οικονομίας»: η Δολοφονία τής Υγείας»

Η περιβόητη προστασία των καταναλωτών δείχνει να μοιάζει με φουσκωμένο παλιοτσούβαλο – μέχρι σκασμού -, γεμάτο παχιά υδραργυρικά λόγια, λαγούς με λαμπερά πράσινα πετραχήλια και πομπώδεις υποσχέσεις κοπανιστού αέρα, πλήρες από τις τοξικές συχνότητες τού επικίνδυνου μπλε φωτός των λαμπτήρων «οικονομίας», των κάθε λογής λαμπτήρων φθορισμού και των LED.

 

Ενώ οι νόμοι, οι στατιστικές και η κοινή λογική  παραβιάζονται και οι καταναλωτές πλήττονται, οι περισσότερες περιβαλλοντικές και καταναλωτικές οργανώσεις κοιμούνται πάνω σε αφράτα «μαγικά» χαλιά, που τους ταξιδεύουν σε κόσμους ονειρικούς, όπου διάφοροι «μάγοι» διαφημίζουν έννοιες όπως «προστασία τού περιβάλλοντος», «εξοικονόμηση ενέργειας», «συμφέρον των καταναλωτών» «ασφαλή προϊόντα», και παρόμοιες ιστορίες, που υφίστανται μόνο σε τοξικά παραμύθια τής Χαλιμάς.

Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στις επιθυμίες συμφερόντων. Τα ανά τον κόσμο υπουργεία Περιβάλλοντος, όπως και το αντίστοιχο ελληνικό, ροχαλίζουν σαν τεράστιοι χαζοχαρούμενοι γίγαντες. Τα υπουργεία Υγείας των κρατών τού πλανήτη ούτε καν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα τού ζητήματος τού τεχνητού “οικονομικού” φωτισμού, με εξαίρεση την περιορισμένη εύρους αντιληπτικότητα Βρετανών και Ισραηλινών.

Σκεφτείτε αυτό το απίστευτο. Να έχετε ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι στο σπίτι σας ή εκεί που εργάζεστε, διασκεδάζετε, εκπαιδεύεστε ή θεραπεύεστε, το οποίο κάθε φορά που το ανάβετε (τη νύχτα) διατάζει την επίφυση – μέσω τού μπλε φάσματος – να κάνει εντελώς άλλα από εκείνα που επιβάλλει η φύση της διαταράσσοντας τις λεπτεπίλεπτες και κρισιμότατες ορμονικές αλληλεπιδράσεις, το ανοσολογικό, την ψυχική κατάσταση και σε τελευταία ανάλυση το σύνολο τής υγείας!

Το «χαλί» που σήκωσα με αυτό το βιβλίο αποκάλυψε ένα ακόμα εφιαλτικό γεγονός. Το μπλε φάσμα έχει τη δυνατότητα να προκαλεί κυτταρικές μεταλλάξεις κι ένα σπάνιο καρκίνο στα μάτια, ενώ στα νεογέννητα που υπόκεινται σε αγωγή  για νεογνικό ίκτερο επιφέρει κυτταρικές αλλοιώσεις και στον γενικό πληθυσμό μείωση τού προσδόκιμου ζωής!

Οι αθώοι λαμπτήρες πυράκτωσης που δεν εκπέμπουν τα αόρατα, άγευστα και άηχα ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια, δεν εκπέμπουν επικίνδυνες υπεριώδεις, δεν ρίχνουν στο περιβάλλον (όπου θα μείνουν για πάρα πολλούς αιώνες) ηλεκτρονικά σκουπίδια και δεν περιέχουν υδράργυρο, ο οποίος μέσω τής άθλιας ανακύκλωσης και των κάθε είδους καταστροφών μεταφέρει στο περιβάλλον καθημερινά εκατοντάδες τόνους, έχουν – και αυτοί – την ικανότητα να επιδρούν στην επίφυση εξαιτίασς τού μπλε φάσματος, αν και σε σημαντικά μειωμένο βαθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το ποσό και η η ισχύς τής μπλε ακτινοβολίας τους είναι κατά πολύ μικρότερη, αλλά δεν προκαλούν βλάβες στην επιφάνεια και το βυθό των οφθαλμών, δεν επιφέρουν καρκινικές μεταλλάξεις, ούτε επιφέρουν μείωση τού προσδόκιμου ζωής.

Μετά από αυτά το ερώτημα που τίθεται είναι:

Πού βρίσκεται η λύση;

Η λύση βρίσκεται σε ένα νέο είδος λαμπτήρα που δεν θα έχει το επικίνδυνο φάσμα τού μπλε και θα δίνει λευκό φως μόνο με σύνθεση των αποχρώσεων κόκκινου και πράσινου φάσματος. Δεν θα εκπέμπει καρκινογόνα ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια, δεν θα εκπέμπει επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες, δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον με ηλεκτρονικά απόβλητα, δεν θα εκλύει καρκινογόνα αέρια με τη θέρμανση των πλαστικών μερών του και επιπλέον δεν θα περιέχει υδράργυρο.

Μέχρις ότου κατασκευαστεί το νέο είδος λαμπτήρα, πρέπει να ακυρωθεί κάθε απαγόρευση στη χρήση των λαμπτήρων πυράκτωσης, επειδή είναι η λιγότερο τοξική για το περιβάλλον και λιγότερο βλαβερή για τους ανθρώπους πηγή φωτισμού. Οι λαμπτήρες πυράκτωσης δεν εκπέμπουν επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία, δεν εκπέμπουν επικίνδυνα ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια, δεν έχουν ισχυρή εκπομπή στό επικίνδυνο φάσμα τού μπλε, δεν περιέχουν υπερτοξικό υδράργυρο, δεν καίγονται πλημμυρίζοντας το χώρο με άκρως τοξικά αέρια από τον υδράργυρο και τα πλαστικά μέρη τους, πλαστικά τα οποία πλαστικά όταν δεν καίγονται με το απλό και μόνο άναμμα τού «οικονομικού» λαμπτήρα, εξαιτίας τής θέρμανσής τους εκλύουν τοξικούς καρκινογόνους ρύπους στο χώρο μας.

Μέχρις ότου υπάρξει λαμπτήρας, πραγματικά πράσινος για το περιβάλλον και ασφαλής για τους ανθρώπους, παρακαλούνται οι διάφοροι άσχετοι, ξερόλες, ή αφελείς υπερασπιστές των λαμπτήρων “οικονομίας” να διακόψουν (εάν έχουν αντιληφθεί το λάθος τους), την ασύστολη παραπληροφόρηση.

Μπορείτε να γίνετε εύκολα και σύντομα κοινωνός τής αποκαλυπτικής γνώσης, που περιέχεται στις 800 σελίδες τής ριζικά αναθεωρημένης δεύτερης έκδοσης  τού βιβλίου «Λάμπες ‘οικονομίας’: η Δολοφονία τής Υγείας¨, κατεβάζοντας την περίληψη από εδώ:

 → ΠΕΡΙΛΗΨΗ: