Γράφει:
Ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Όταν κυριαρχεί η άγνοια, ο παραλογισμός ή ακόμα και η εγκληματική αμέλεια εκ μέρους εκείνων που θα έπρεπε πρώτοι απ΄ όλους να προστατεύουν την υγεία των καταναλωτών, των παιδιών και κυρίως των νεογέννητων, τότε έχουμε πολύ δυσμενείς εξελίξεις.

Screenshot 2019-11-03 at 22.26.00

Σήμερα είναι καλά γνωστό (επιτέλους…) ότι το φάσμα στο μπλε δημιουργεί ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων υγείας σε κάθε κατηγορία πληθυσμού, από τα πρόωρα νεογέννητα, έως τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Αυτό το μπλε φως εμπεριέχεται στο άσπρο φως των λαμπτήρων LED, των «οικονομικών» και κάθε πηγής φωτός, όπως αυτή που προέρχεται από τα έξυπνα κινητά,1 τα κομπιούτερ, και πολλές άλλες συσκευές που το φως τους είναι μια σύνθεση φασμάτων με ισχυρό φάσμα στο μπλε.

Με την υποστήριξη εκατοντάδων επιστημονικών εργασιών, οι οποίες παρατίθενται στις υποσημειώσεις αυτού τού βιβλίου, μπορεί να ειπωθεί βάσιμα ότι το μπλε φάσμα των λαμπτήρων «οικονομίας» και LED έχει δύο μέγιστα μειονεκτήματα που περνούν απαρατήρητα.

Το πρώτο μειονέκτημα σχετίζεται με όργανο τού σώματος, την επίφυση,2 η οποία αναγκάζεται να λειτουργεί εξαιτίας αυτού τού φωτός σαν να είναι ημέρα κατά τη διάρκεια τής νύχτας, τρελαίνοντας τους βιολογικούς ρυθμούς μας, μια διαδικασία που επιφέρει αμέτρητες παθήσεις κοστίζοντας ασύλληπτα ποσά στην οικονομία κάθε κράτους και μέγιστη οδύνη στους πάσχοντες.

Το δεύτερο μειονέκτημα χωρίζεται σε δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος και το σημαντικότερο είναι η τύφλωση που επιφέρει345678 και οι βλάβες στον αμφιβληστροειδή επειδή το μπλε φάσμα έχει την ισχύ να διαπερνά τα μάτια φθάνοντας στο βάθος, (γεγονός που αγνοούν οι καταναλωτές), κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Αυτό το φάσμα «χτυπά» τους φωτοϋποδοχείς όπως και την ωχρά κηλίδα, προκαλώντας βλάβες που δεν είναι επιδιορθώσιμες, επειδή οι φωτοϋποδοχείς και η ωχρά κηλίδα δεν έχουν δυνατότητες ανάπλασης!

___________________________________________________

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF:

Προσοχή στα μάτια των παιδιών (και ενηλίκων) από κάθε πηγή φωτός με έντονο φάσμα στο μπλε