Γράφει:

ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Κάτι σαν πρόλογος

Βρίσκονται εκτός τής φαντασίας των καταναλωτών οι δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία και το περιβάλλον που προκαλούν οι λάμπες «εξοικονόμησης». Το κρισιμότερο μειονέκτημά τους είναι το άφθονο και έντονα εκπεμπόμενο φάσμα τού μπλε φωτός, το οποίο αν και δεν γίνεται αντιληπτό από την όραση αποσυντονίζει αρχικά την επίφυση. Τα επακόλουθα που συμβαίνουν είναι ο αποσυντονισμός των βιορυθμών, η αναστολή στην έκκριση μελατονίνης για να ξεκινήσει σταδιακά το γενικότερο χάος με τη διαταραχή τής βιοχημικής ισορροπίας των ορμονών.

εξώφυλλο η δολοφονία τής υγείας

Γι’ αυτό το λόγο μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι με τη νομοθετική έμμεση επιβολή των λαμπτήρων «οικονομίας» από την Κομισιόν το 2009 βιώνουμε ένα κορυφαίο λάθος, επειδή η ΕΕ διέταξε τους λαούς τής Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην χρησιμοποιούν λάμπες πυράκτωσης και αντ’ αυτών να έχουν παντού λάμπες «οικονομίας» με το παραπλανητικό επιχείρημα ότι εξοικονομούν ενέργεια.

Το μείζον ατόπημα συνέβη επειδή αυτές οι λάμπες έχουν την απόλυτη δυνατότητα να χειρίζονται τη λειτουργία τού αδένα που βρίσκεται εντός τού εγκεφάλου μας, αυτόν τής επίφυσης διαταράσσοντας την εκροή μελατονίνης. Το εμπόριο που τρέχει πολύ γρηγορότερα των αδαών ή ανόητων πολιτικάντηδων και γραφειοκρατών προσφέρει ήδη στους καταναλωτές λάμπες, που αποκαθιστούν τη βλάβη από τα φώτα «οικονομίας», επειδή απλά είναι γνωστό μέσα από χιλιάδες επιστημονικές εργασίες, ότι η αρμονική λειτουργία τής επίφυσης είναι σημαντικότερη για τη διατήρηση τής υγείας και ευρωστίας τού ανθρώπου από τη λειτουργία κάθε άλλου αδένα τού σώματος.

αδένες

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι:

Οι «πράσινες» λάμπες εκπέμπουν επικίνδυνα ποσά υπεριωδών ακτινοβολιών.

Διαχέουν στο χώρο τοξικά χημικά μόλις ανάβουν.

Περιέχουν υπερτοξικό υδράργυρο.

Το μπλε φάσμα τους συνιστά την καλύτερη συνταγή για τη διαταραχή τού ύπνου ανθρώπων κάθε ηλικίας αλλά και τής ζωής των ζώων.

Το ίδιο μπλε φάσμα είναι επικίνδυνο για το βυθό των οφθαλμών και το δέρμα των νεογέννητων.

Το ίδιο μπλε φάσμα διαταράσσει σε απίστευτο βαθμό το ανοσολογικό σύστημα και διαλύει το βιολογικό ρολόι τού οργανισμού.12

Καθημερινά με κάθε ανθρωπογενή και φυσική καταστροφή χιλιάδες τοξικές λάμπες αδειάζουν τα τοξικά «σπλάχνα» τους στο περιβάλλον.

Η ανακύκλωσή τους έχει αποτύχει παταγωδώς, με αποτέλεσμα να καθόμαστε πάνω στα βουνά τού υδραργύρου και των πλαστικών τους, που θα ρυπαίνουν το περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια, τότε…

Πρόκειται σαφώς για τεράστιο ολίσθημα κάτι σαν «έγκλημα» συνειδητό ή ακούσιο δεν έχει σημασία, τεκμηριωμένο ωστόσο με αμέτρητες επιστημονικές εργασίες, που ένα μικρό, αλλά απολύτως αντιπροσωπευτικό μέρος τους παρουσιάζεται εδώ, το οποίο δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι κάθε είδος τεχνητού φως και ειδικότερα οι παλαιάς τεχνολογίας λάμπες φθορισμού, οι απόγονοί τους που ήρθαν στη ζωή μας με νομοθετική επιβολή, δηλαδή οι νέες ηλεκτρονικές λάμπες «εξοικονόμησης», τα LED, οι οθόνες TV και κινητών τηλεφώνων, όπως και κάθε είδους γκάτζετ με έντονο φάσμα στο μπλε, συνιστούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων, ακριβώς επειδή εκτός τής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τους, εκπέμπουν υπερβολικό φάσμα τού μπλε εξαρθρώνοντας το βιολογικό ρολόι τού οργανισμού.

Για να γίνει αντιληπτό το γεγονός που διαδραματίζεται πίσω από τις πλάτες μας τίθεται το απλό ερώτημα προς εκείνους που ενέκριναν (SCENIHR), εκείνους που το νομοθέτησαν (Κομισιόν) αυτό το τερατούργημα, προς εκείνους που το ακολουθούν (τα κράτη μέλη της ΕΕ), αλλά και σε αυτούς που το διαφημίζουν (Greenpeace, WWF και οικολογούντες):

Πώς θα αντιδρούσαν εάν υπήρχαν σε χώρους όπου ζουν, εργάζονται, διασκεδάζουν ή θεραπεύονται, ηλεκτρονικές συσκευές (έστω εξοικονόμησης ενέργειας), που αλλοιώνουν ή σταματούν τη λειτουργία τής υπόφυσης;

Ή τού θύμου αδένα;

Ή τού θυρεοειδούς αδένα;

Ή των παραθυρεοειδών αδένων;

Ή των επινεφριδίων;

Ή τού παγκρέατος;

Πώς θα ένιωθαν οι γυναίκες επίτροποι τής Κομισιόν, ο πρόεδρός της κ. Μπαρόζο, επί των ημερών τού οποίου ολοκληρώθηκε το ανοσιούργημα, (με την πρώτη του επίσκεψή του στην Ελλάδα ρώτησε εάν την Ακρόπολη την έκτισαν οι Ρωμαίοι…), ο θηλυκός πληθυσμός των πολιτικών κομμάτων, των κυβερνήσεων, τής Greenpeace και τής WWF με τη διαταραχή και «τρέλα» που θα επέφερε αυτή η ηλεκτρονική συσκευή φωτός στις ωοθήκες τους;

Πώς θα ένιωθαν οι άνδρες επίτροποι τής Κομισιόν, ο αρσενικός πληθυσμός των πολιτικών κομμάτων, των κυβερνήσεων, τής Greenpeace και τής WWF με την απορρύθμιση και σμπαράλιασμα λειτουργίας που θα δημιουργούσε αυτή η συσκευή στους όρχεις τους;

Ασφαλώς θα το θεωρούσαν ανήκουστο, τερατώδες, αδιανόητο ίσως και εγκληματικό.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με κάθε λάμπα φθορισμού όπως και με τις λάμπες «εξοικονόμησης», με τα LED, τις οθόνες των τηλεοράσεων, και κάθε συσκευή που το φως της χτυπά την όραση τη νύχτα και διαθέτει ισχυρό φάσμα στο μπλε.

Εδώ βλέπουμε να αναδύεται ένα είδος επικίνδυνης άγνοιας αγκαλιά με πολιτική και κυβερνητική παραφροσύνη. Παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι λαμπτήρες «οικονομίας» (και τα LED) καταστέλλουν σημαντικά τη λειτουργία τής επίφυσης όταν τη διατάζουν να σταματήσει ή να επιβραδύνει επικίνδυνα τη λειτουργία της με το ξεκίνημα τής νύχτας, βλέπουμε τις κυβερνήσεις των κρατών να τους προωθούν σε βάρος τής υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, με δρακόντειους νόμους και «πράσινες» διακηρύξεις, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούμε αυτή την τακτική να υποστηρίζεται από ισχυρά και υπόγεια λόμπι, πανίσχυρες πολυεθνικές, οργανισμούς κρατών, κορυφαίες περιβαλλοντικές οργανώσεις, και πολιτικά κόμματα!

_________________________________________________

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:

Η δολοφονία τής υγείας με τη διαταραχή λειτουργίας τής επίφυσης από τις λάμπες «Οικονομίας» και τα LED

________________________________________________

1 Σ.τ.Χ.Μ.: Περίπου 300 επιστημονικές εργασίες στηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό. Παρατίθενται με αύξουσα αριθμητική σειρά ως υποσημειώσεις στο κείμενο που διαβάζετε.

2 Exposure to Room Light before Bedtime Suppresses Melatonin Onset and Shortens Melatonin Duration in Humans», Joshua J. Gooley, Kyle Chamberlain, Kurt A. Smith, Sat Bir S. Khalsa, Shantha M. W. Rajaratnam, Eliza Van Reen, Jamie M. Zeitzer, Charles A. Czeisler, and Steven W. Lockley – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3047226/